Sağlık

Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı

Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliği ile Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.  

Selçuklu’da ilçenin farklı noktalarında vatandaşlara daha konforlu sağlık hizmeti verebilmek için yeni tesisler yapılmaya devam ediliyor. Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever iş birliğinin bir başka güzel örneği de ilçe sakinlerine yatırım niteliğinde sunuldu. Konyalı Şehidimiz Yaşar Nuri Küçükkara’nın adının yaşatılacağı Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ne kazandırılan Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Emniyet Müdürü Ersan Aydın, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürü Saliha Acar, Selçuklu İlçe Müftüsü Bekir Derin, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, tesisi yaptıran Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın ailesi, AK Parti Selçuklu İlçe teşkilat mensupları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

Başkan Pekyatımcı, “Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

Selçuklu Belediyesi olarak bugüne kadar birçok sağlık tesisini ilçeye kazandırdıklarını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, “Hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle bunların bir kısmını tamamladık. Şehidimizin adını taşıyan Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’ni diğer sağlık tesislerimizden farklı bir yere koyuyorum. Çünkü bu aile sağlığı merkezinin farklı bir hikayesi var. Edirne’de askerliğini yaptığı sırada şehit olan Konya vatandaşımız Yaşar Nuri Küçükkara’nın babası çok pahalı. Adem Küçükkara bey oğlunun hatırasını yaşatmak için Konya’mıza böyle bir sağlık tesisi kazandırmak istemiş. Hatta fabrikanın yapımında kendisi çalıştı. Adem Bey’e değerli hizmetlerinden dolayı özellikle teşekkür etmek istiyorum. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.

İnşallah milletimiz bu acıyı bir daha yaşamaz. Daha önce bu bölgede bulunan Selçuklu 63 Nolu Aile Sağlığı Merkezi vatandaşlarımıza hizmet veriyordu. Ancak bu sağlık tesisi bulunduğu binanın kiralık olması ve bu binanın fiziki şartlarından dolayı kaliteli sağlık hizmeti verme konusunda biraz yetersiz kalmıştır. Bu sebeple Hüsamettin Çelebi Mahallemize yeni ve modern bir sağlık tesisi yapılmasına karar verilmiştir. Hayırsever hemşehrimiz Adem Küçükkara’nın ürettiği Aile Sağlığı Merkezimize Selçuklu Belediyesi olarak arsa desteği vererek katkı sağladık.” Söz konusu.

“Tesisimizin Hüsamettin Çelebi Mahallemize, Selçuklulara ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum”

Açılışı yapılan tesis hakkında bilgi veren Lider Pekyatımcı, “525 metrekaresi kapalı olmak üzere bin 385 metrekare alana sahip Aile Sağlığı Merkezi’nin toplam maliyeti 10 milyon TL. Tek katlı olarak inşa edilen aile sağlığı merkezinde her biri 15 metrekare büyüklüğünde 6 adet muayene odası ve 6 adet aile sağlığı çalışanı odası bulunmaktadır. Sağlık Ocağı’nda ayrıca 1 adet tıbbi müdahale odası, 1 adet aşı ve bebek – bebek takip odası, 1 adet hamile takip ve aile planlaması odası, 1 adet emzirme odası ve 1 adet mutfak bulunmaktadır. Halihazırda 4 aile hekimliği birimi bulunan merkezde 4 aile hekimi, 4 aile sağlığı çalışanı, 1 yardımcı sağlık görevlisi ve 1 hizmet görevlisi görev yapmaktadır. Kayıtlı yaklaşık 15 bin kişiye birinci basamak sağlık hizmeti sunan aile sağlığı merkezimiz, aile hekimi başına düşen nüfus sayısının azaltılması yönünde bir gelişme olması durumunda en az 6 aile hekimi görevlendirme kapasitesine sahiptir. Aile Sağlığı Merkezimiz bu özellikleri ile bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılayacaktır. Bu sağlık tesisinin Hüsamettin Çelebi Mahallemize, Selçuklulara ve Konya’ya hayırlı olmasını diliyorum. Üretiminde emeği geçen ve bu konuda hiçbir desteğini esirgemeyen Adem Bey’e teşekkür ederim. Başta sağlık alanındaki yatırımlar olmak üzere tüm hemşerilerimizi ve tüm vatandaşlarımızı hayırsever olmaya davet ediyorum. Elbette İl Sağlık Müdürlüğümüzün de bu çalışmaların yapılması ve bu hizmetlerin ilimize kazandırılması için büyük emeği, emeği ve emeği var. Bu anlamda İl Sağlık Müdürümüz şahsında tüm İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum.” Nazikçe konuştu.

“Ardıçlı Aile Sağlığı Merkezimizde sona yaklaşıyoruz”

Selçuklu’daki diğer sağlık yatırımları hakkında da bilgiler paylaşan Önder Pekyatımcı, “Ülkemiz sağlık alanında çok ama çok ileri bir noktada. Konya olarak Selçuklular olarak örnek işler yapıyoruz. Hem aile sağlığı merkezi üretimi hem de ilçemizin hangi bölgesinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi için ihtiyaç duyulan 112 acil sağlık istasyonu üretimi için İl Sağlık Müdürlüğümüz, hayırseverler ve kurumlarımızla iş birliği içinde projelerimize devam ediyoruz. Yakın zamanda Hocacihan, Yazır ve Kılıçarslan mahallelerimizde aile sağlığı merkezlerimizi açtık. Yeniden üretimini tamamladığımız Bedir Aile Sağlığı Merkezimiz faaliyetlerine başlamıştır. Ardıçlı’da artık son noktaya getirdiğimiz aile sağlığı merkezimizin çevre düzenlemesini yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde her iki sağlık merkezimizin de resmi açılışlarını gerçekleştireceğiz. Yakın zamanda Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi binalarımızın imalatlarına ilişkin protokol imzaladık. Bu tesislerin tamamlanmasıyla birlikte inşallah Selçuklularımız her kesimden insanın yararlanabileceği, sağlık hizmeti alabileceği yeni tesislere kavuşacak. Tabii bir yandan da sağlık yatırımlarımızın yanı sıra diğer projelerimizi de birer birer tamamlamaya devam ediyoruz. Birçok yatırımımızın da projelendirme ve imalat süreçlerine devam ediyoruz” dedi. Sözlerini kullandı.

Başkan Pekyatımcı yaptığı konuşmada, Hüsamettin Çelebi Mahallesi’ne kazandırılan Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’nin siz değerli hemşerilerimize, mahallemize, ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Programımıza katılan siz değerli misafirlerimize ve değerli protokolümüze ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” sözleriyle bitirdi.

Şehidin Babası Hayırsever Adem Küçükkara: “Şehidimizin vasiyetini birlikte yerine getirdik”

Hayırsever ve Şehit Yaşar Nuri Küçükkara’nın babası Adem Küçükkara, şehidin vasiyetini yerine getirmekten duydukları memnuniyeti anlattı; “İl sağlık müdürlüğümüzden ve belediye başkanımızdan Allah razı olsun, arsa tahsisinde bize yardımcı oldular. Elhamdülillah bitirdik teslim ettik Allaha şükür hayırlı uğurlu olsun. Allah kullanmayı nasip etsin. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim. Tanrı seni korusun.” söz konusu.

Karatay Belediye Başkanı Kılca: “Amacımız her alanda milletimize hizmet etmektir”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediyesi tarafından arsa tahsis edilen tesiste şehidin adının yaşatılmasının çok değerli olduğunu belirterek; “Burası gerçekten çok pahalı çünkü şehidimizin adını burada yaşatmak çok değerli. Bunun için şehit atamız Adem Bey’e teşekkür ediyorum. Allah belasını versin inşallah. Belediyeler olarak mahallemizin, insanımızın mahalli müşterek her türlü ihtiyacını karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. Her gün bir açılışta, temel atma programında bir aradayız. Amacımız, gayretimiz insanımıza hizmet. Her noktada hizmete devam ediyoruz. Halkımızın hizmetindeyiz. başta merkezde Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz, valiliğimiz ve valiliğimiz bünyesinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız. İlk adım olan aile sağlığı merkezleri oldukça değerli. Burada bu hizmetleri vererek vatandaşımızın tedavisini ayağına getiriyoruz. En azından büyük hastanelerin yükü hafifletilip alınıyor. Sıradan belediyeler olarak biz de aile sağlığı merkezlerine ihtiyaç duyulan yerlerde hem belediye olarak hem de hayırseverlerle İl Sağlık Müdürlüğümüzle protokoller yapıyoruz. Bu hizmetleri veriyoruz. Umarım burada birçok hizmet yapılır. Hayırseverimize, belediyemize, il sağlık müdürlüğümüze özel teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sağlık tesisinin Selçuklulara ve Konya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürü Koç: “Sağlık alanında birlikte model oluşturduk” 

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç hayırsever aileye tesise katkılarından dolayı teşekkür ederken; “Muhterem şehit babamız Adem Küçükkara, vatan uğruna feda ettiği evladının adını ilelebet yaşatmak için biz sağlık camiamıza, ülkemize bu güzel tesisi hediye etmiştir. Allah razı olsun. Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Sağlık tesislerinde de söylediğimiz gibi Konya modeli çok kıymetli. Sağlık Bakanlığımız, belediyelerimiz, hayırseverlerimiz ve milletvekillerimizin uyumu ile projelendirdiğimiz 31 ilçemizde ihtiyaç duyulan tüm sağlık üniteleri için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. sayın valim hem çalışanlarımızın hem de halkımızın memnuniyeti açısından tüm tesislerimizi yenileme konusunda büyük bir mesafe kat ettik.Belediyelerimizin bu konudaki desteği çok değerli.Bizim ve hayırseverlerimizin yapacağı tesisler için şehrimizin en keyifli ve güzel yerlerinde arsa tahsisi konusunda başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm belediyelerimiz fedakarlıkları ile bizlere destek olmaktadır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Naturel Konya olarak şu anda 31 ilçemizdeki sağlık tesislerimizin son durumunu inceliyoruz ve ne kiralamaya ne de sağlık kuruluşuna uygun olmayan sağlık tesisimiz Konya’da kalmayacak. Hedefimiz bu ve çok şükür hedefimize yaklaştık. Konyamıza sağlıklı bir model oluşmasında emeği geçen başta Sayın Valimiz olmak üzere hayırseverlerimize, belediye başkanlarımıza ve hayırseverlerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah tesisimizi güzel eylesin. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Angı: “İlimiz için yapılan her çalışma işe dönüşüyor”

Aile Sağlığı Merkezi ile daha konforlu bir hizmet sunulacağının altını çizen AK Parti İl Başkanı Hasan Angı; “Önemli bir proje olan bu tesis şehit atamızın büyük emeği ve fedakarlığıyla bir sanat eseri olarak ortaya çıkmıştır. Mahalle sakinlerinin daha ferah bir yerde hizmet alacağı, burada görev yapacak değerli hekim ve asistanlarımızın huzur içinde hizmet alacağı bir mekan ortaya çıkarmıştır. Bu şehrin başarısı bir yanda hayırseverlerimizdir. Bir yanda yerel yönetimlerimiz, değerli valilerimiz ve kamu yöneticilerimiz bu şehre hizmet etmek ve bu şehri büyütmek için büyük bir gayret sarf etmektedir. Bu eser hem şehidimizin adını yaşatacak hem de şehidimizin değerli babası olacaktır.Kitabın hayır cariyesi olarak emeklerinin karşılığı olarak büyük bir mükâfat olarak yerini almasını temenni ediyorum.Ayrıca tesisin güzel olmasını diliyorum.Burada tedavi ve hizmet alacak siz değerli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.Çalışan doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza hayırlar getirmesini dilerim.Burada emeği geçen, alın teri döken, emeği geçen tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Resmi olarak açılışını yaptığımız bu tesisimiz başta mahallemiz olmak üzere ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun.”

AK Parti Konya Milletvekili Özer: “Konya modeli belediyecilik anlayışı tüm Türkiye’ye örnek oluyor”

Konya’nın dönüşümünün temelinde işbirliği ve uyumun yattığına işaret eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, “Dokuz yılı ilçe başkanlığı yaptığım Selçuklu teşkilatında yaklaşık 13 yıl görev yaptım. Bu süre zarfında hem Selçuklumuz hem de şehrimiz dönüşüme uğradı. Bambaşka bir şehir ve ilçe haline geldi. Büyük hizmetlere hep birlikte şahit olduk. Belediyelerimizin yaptırdığı sağlık tesislerinin sayısını hatırlamak mümkün değil. Yerel yönetimlerimizin de katkısıyla şehrin her köşesinde, ilçenin her noktasında sağlık tesislerimiz var. Birçok sağlık ocağı, aile yaşam merkezi, ağız ve diş sağlığı hastanesi, dezavantajlı gruplara yönelik Selçuklu Otistik Bireyler Merkezi gibi kente ve ilçemize değer katan birçok sağlık hizmetinin ilçemize ve ilimize kazandırıldığına hep birlikte şahit olduk. Sağlık, özellikle AK Parti döneminde Türkiye’de ulaştığımız en değerli alanlardan biridir ve bunu hep birlikte yaşadık. Burada uzun uzun anlatmaya gerek yok ama bugün Türkiye, gelişmiş ülkelerin bile ilerisinde, vatandaşlarına sağlık hizmeti sunabiliyor. Öte yandan burada bir işbirliği, bir birliktelik görüyoruz. Hayırsever hemşerimiz, şehidimizin babası, mahalli idarelerde belediyemiz, il sağlık müdürlüğümüz bu birlik ve bütünlük içerisinde her zaman ilçemize ve mahallemize bu güzel eseri kazandırmıştır. Aslında Konya’da verilen bu hizmetlerin temelinde bu birlik ve işbirliğinden bahsedebiliriz. Konya’daki bu ilerleme, değişim ve gelişimin belki de en büyük sebebi kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, siyasetin, vatandaşların ve hayırseverlerin bu işbirliğidir. Yani bu gelenek aslında bir modele dönüştü. Biz buna Konya modeli diyoruz ve inşallah tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor ve etmeye devam edecek. Üçüncü bir nokta da bir şehidimizin adının sağlık kuruluşuna verilmiş olmasıdır. Şehit Yaşar Nuri Küçükkara, doğal olarak adı hep burada kalacak. Bu millet geçmişten bugüne nice zorluklarla karşılaşmış, şehitlerimiz canları pahasına bu vatanı ve bu milleti bizlere emanet etmişlerdir. Bu vatanı, bu milleti hak ettiği yere taşımak, kalkındırmak, hizmet etmek, yeri geldiğinde aynı fedakarlığı yapmak hepimizin görevidir. Bu vesileyle geçmişten günümüze tüm şehitlerimizin ruhlarını rahmetle anıyorum. anmak istiyorum. Ve burada Hüsamettin Çelebi Mahallemizde bu sağlık hizmetinden yararlanan her vatandaşımızın “Allah ondan razı olsun” diyerek şehidimizin ruhuna şükretmesini, kendisine ve ailesine rahmet olarak yazılmasını temenni ve temenni ediyorum. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, sağlık merkezimizin ilçemize, mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” söz konusu.

Konya Valisi Özkan “Bütün kurumlar ve Konya birlikte önemli hizmetlere imza atıyor”

Anadolu halkının vatan uğrunda canını veren şehitlere olan teveccühünün her zaman arttığını belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Şehidimizin burada adının hakkını veriyor, insanımızın duygularına tercüman oluyor. Her türlü maddi ve manevi fedakarlığı farklı ve ekstra bir şekilde yaparak böyle bir takdiri gösteren şehidimizin babasına tüm Konya’mız adına şükranlarımızı sunarız. Bu güzellik ve bu özelliğimiz başta milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanımız, kamu kurumlarımız, sağlık müdürlüğümüz ve meslek kuruluşlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız tarafından desteklenmekte ve paylaşılmaktadır. Bu birlik ve beraberlik ruhunun nimetlerine de şahit oluyoruz. Sadece belirtildi. Sağlık hizmetleri hakkında zaten söylendi. Nitekim son dönemde etkin bir sağlık ve kamu hizmetinin Anadolu’nun her yerine yaygınlaştırılması ve etkinleştirilmesi konusunda devletimizin muhteşem hizmetlerine tanık oluyoruz. Bu vesileyle Sağlık Bakanlığımıza teşekkür etmek istiyoruz. Böyle bir tesis mahallemize hizmet edecek, minnettarız ve mutluyuz. Bugün de bu sevinci hep birlikte paylaşıyoruz. İnşallah bu tesiste yapılacak hizmetler mahallemizin ve insanımızın sağlık ve esenliğine katkı sağlayacaktır. Burada görev yapacak tüm kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Şehidimizin manevi huzurunda başsağlığı dileklerimi sunuyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı dua ve kurdele bölümü ile gerçekleştirildi.

Açılışın ardından protokol üyeleri tesisi gezerek sağlık çalışanları ve buradan hizmet alan vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort