Teknoloji

24. Yılında “Bilişim 500 Araştırması” Başvuruları Başladı

Türkiye bilişim sektörünün en değerli referans kaynağı olan ve M2S Araştırma Şirketi tarafından yürütülen “Türkiye’nin En Büyük 500 Bilişim Şirketi Araştırması-Bilişim 500” için başvurular başladı.

Türkiye’nin her bölgesinden bilişim şirketlerinin katıldığı araştırmada en büyük 500 şirket; genel olarak ve faaliyet gösterdikleri alt kategorilerde 24. kez listelenecektir.

Sektörün her yıl merakla beklediği araştırmaya 28 Nisan 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. “Yeni Yüzyılımızda Daha İleri – Daha İleri” mottosuyla bu yıl gerçekleştirilen Bilişim 500 araştırmasının sonuçları, 9 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile açıklanacak.

Sektörün bugünü ve geleceğine yönelik öngörü ve hedeflerinin tartışılacağı “Türkiye’nin En Büyük 500 Bilişim Şirketi Araştırması-Bilişim 500”de, Türkiye’nin en büyük 500 bilişim şirketi geneli ve kategori bazında sıralanıyor. faaliyet gösterdikleri.   Başvurular başladı. Bu yıl 24.’sü düzenlenen Bilişim 500 başvuruları 28 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek.

Yeni yüzyılda bilişimle daha da ileri!

Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız ülkemizin her alanında teknoloji ve teknolojinin temeli bilişimdir. Bu yaklaşımla “Yeni Yüzyılımızda Daha İleri – Daha İleri” mottosuyla bu yıl gerçekleştirilecek olan Bilişim 500 araştırması; Sektör için değerli bir referans kaynağı olmanın yanı sıra yerli ve yabancı yatırımcılara ve işbirliği yapmak isteyen firmalara yol gösterici olmaya devam edecektir.

Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün ‘pazar yeri’ olarak kabul edilen Bilişim 500 araştırmasının 24 yıldır ülkemizin teknoloji odaklı stratejisine kesintisiz veri sağladığını belirten Dr. BTHABER Kümelenme Başkanı Murat Göçe “Küresel rekabetin yoğunluğu ışığında bilişim teknolojilerinin gelişmesi ve her alanda yoğun bir şekilde kullanılması, Türkiye’yi rekabette daha da öne çıkaracaktır. Türkiye’nin son yıllarda bilişim ihracatında kat ettiği mesafe, bu alanda atılan gerçek adımların ve yenilikçi bilişim firmalarının kararlılığının ne kadar değerli ve gerekli olduğunu gösteriyor. Bilgi teknolojileri ve bağlantı şirketlerinin sayısı ve nitelikleri artarken, bilişim, teknoloji ve bağlantı alanında birçok global marka Türkiye pazarında yerini almış, yerli donanım ve yazılımcılar ile birçok yenilik yaratılmıştır. Ar-Ge çalışmaları yıllar içinde güçlenirken bunun sonucunda Teknokent ve Ar-Ge merkezi sayımız 1200’leri geçmiştir. Şimdi, küresel karşılaştırmada sınırlı kalsa da Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olan unicorn şirketlerinin sayısını artırmanın zamanı geldi; bu yaratıcılıkların decacorn, hectocorn adımlarını atması gerekiyor”.

“Teknoloji ve bilişim gibi katma değeri yüksek ihracatı artırmak ve Türkiye’yi bölgesinde ‘teknoloji merkezi’ olarak daha da güçlü konumlandırmak önceliğimiz olmalı” diyen Göçe, bunun Türkiye’nin bilgi ve teknolojisini yansıtacağını sözlerine ekledi. -odaklı imaj bu yıl da. özel sektör için güvenli bir rehber olma misyonunu sürdürecek olan Bilişim 500 araştırmasının değerine vurgu yaptı.

Başvurular Bilişim 500 web sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Bilişim departmanının gelişimine ayna tutan Bilişim 500’e başvuran firmalar; Sistem Entegratörü ve İş Ortağı, Distribütör, Türkiye Merkezli Üretici, Uluslararası Merkezli Üretici veya Üretici Temsilcisi olmak üzere 4 ana kategoride değerlendirilecektir. Bu kategorilerin ayrıca donanım, yazılım, hizmet ve artı gibi alt tabloları olacaktır.

Başvuru için bilgilerini paylaşan firmalar aynı zamanda hem rakiplerinin hem de pazarın gelişimini yakından takip ederek gelecek hedeflerini ve planlarını daha etkin bir şekilde gerçekleştirme fırsatına sahip olacaklardır.

Geçen yıl ilk kez hayata geçirilen uygulama ile başvuran tüm firmalar Bilişim 500 kataloğunda da yer alacak. Ayrıca her yıl olduğu gibi branşında 35 yılı geride bırakan profesyoneller de ödüllendirilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sapanca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu